Projects

Services

πώς

ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΡΙΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Είμαστε μιά μικρή κι ευέλικτη δομή και θέλουμε να παραμείνουμε ακριβώς αυτό. Έχουμε στενή επαφή με τους πελάτες μας και προσωπική εμπλοκή με τα έργα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ

Αναλαμβάνουμε έργα από την πρώτη γραμμή στην άσπρη κόλλα ως και την παράδοση των κλειδιών στο χέρι, συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής, του συντονισμού, των παραγγελιών, των συνεργείων. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη του έργου για να μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχα.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Παρότι μικρή ομάδα κινούμαστε σε ένα δίκτυο συνεργατών και συναδέλφων διαφορετικών ειδικοτήτων και δεξιοτήτων που μας επιτρέπουν ν’ αλλάζουμε τη δυναμική μας ανάλογα με τις ανάγκες κάθε έργου.

MULTI CULTI

Έχουμε ποικίλες καταβολές, ανησυχίες και ενδιαφέροντα και επιμένουμε να πλέκουμε αφηγήσεις με όλα αυτά που μας εμπνέουν εντός και εκτός ορίων της αρχιτεκτονικής. Αναζητούμε πάντα ισορροπίες ανάμεσα στις εμπειρίες μας από το εξωτερικό και την αγάπη μας για το ελληνικό στοιχείο.

S M L (XL)

Έχουμε σχεδιάσει από έπιπλα έως εσωτερικούς χώρους και από κτήρια εως πλατείες και σε κάθε κλίμακα βρίσκουμε ξεχωριστή γοητεία και πρόκληση.

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ

Θέλουμε να είμαστε αρχιτέκτονες “εκτάκτου ανάγκης” με την έννοια ότι δεν μας ενδιαφέρει να δουλεύουμε σε ιδανικές συνθήκες. Οι περιορισμοί χώρου, χρόνου, κόστους ή άλλοι μας εξάπτουν και μας ωθούν πιο μακριά. Βλέπουμε τα όρια σαν πρόκληση και τις σύγχρονες συγκυρίες σαν ευκαιρία για εξέλιξη.

τί

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πελατών και των χώρων και τις μπολιάζουμε με εικόνες έμπνευσης και φανταστικές αναφορές για να παράξουμε απροσδόκητα ιδιώματα και αφηγήσεις. Δεν αναπαράγουμε κάποιο συγκεκριμένο στυλ αλλά  στεκόμαστε με επιμονή πάνω στα δεδομένα κάθε έργου μέχρι να έρθει εκείνη η μοναδική στιγμή όπου όλα τα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους και μοιάζουν σαν να ήταν πάντα εκεί.

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Αναλαμβάνουμε την εκπόνηση αδειών, την  επικοινωνία με τις απαραίτητες υπηρεσίες και πάσης φύσης “αναγκαία κακά” της κατασκευής. Έχουμε γνώση της νομοθεσίας, των διαδικασιών και του οικοδομικού κανονισμού αλλά και τη δυνατότητα να κινηθούμε μέσα σε αυτά για να δώσουμε σάρκα και οστά στις ιδέες μας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

Το πιστεύουμε ακράδαντα, το έχουμε δει σε πάρα πολλές περιστάσεις- τα σχέδια της άδειας δεν αρκούν για να υλοποιηθεί ένα έργο καλής ποιότητας όσο μικρό και να είναι. Γι αυτό, πριν ξεκινήσει η κατασκευή εκπονούμε σχέδια με όλες τις λεπτομέρειες, τα υλικά, τις συνδέσεις, προδιαγράφουμε είδη υγιεινής, φώτα, έπιπλα και ό,τι άλλο χρειαστεί. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ετοιμάζουμε ακριβή και σφιχτό προϋπολογισμό του έργου με όλα τα στάδια της κατασκευής, τα συνεργεία, τα υλικά, τα απρόοπτα (υπάρχουν πάντα και αυτά) στον οποίο δεσμευόμαστε τόσο εμείς, όσο και οι πελάτες, όσο και οι προμηθευτές και οι εργάτες. Έτσι το κόστος βρίσκεται υπό έλεγχο και αποφεύγονται οι δυσάρεστες εκπλήξεις και καθυστερήσεις.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ

Αναλαμβάνουμε τη συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους και επιβλέπουμε πλήρως την κατασκευή διασφαλίζοντας ότι οι ιδέες περνούν αλώβητες από το χαρτί στο χώρο. Ο σφιχτός προγραμματισμός εξοικονομεί χώρο, χρήμα και ενέργεια. Λειτουργούμε με επιμονή και υπευθυνότητα μέχρι να σας παραδώσουμε το κλειδί στο χέρι και είμαστε κοντά σας και μετά για ό,τι άλλο χρειαστεί.

είπαν για μας...

Πρωτοήρθαμε σε επαφή με τους ηχητικούς περίπατους της ομάδας MoY στην περιοχή της Δεξαμενής, στο κέντρο της Αθήνας. Ενθουσιαστήκαμε με τη δυνατότητα που έχει το μέσο αυτό, να σε ταξιδεύει στο παρελθόν και ταυτόχρονα να σε βοηθά να φανταστείς το μέλλον, καθοδηγώντας την προσοχή σε μικρές λεπτομέρειες στο δημόσιο χώρο, οι οποίες εύκολα περνούν απαρατήρητες. Αναθέσαμε στην ομάδα να σχεδιάσει ένα νέο ηχητικό περίπατο για την έκθεσή μας, «Γεωμετρίες», στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. Μετά από μήνες έρευνας, τόσο επί τόπου όσο και σε αρχειακό υλικό, δημιούργησαν έναν ηχητικό περίπατο ο οποίος ανέδειξε την πλούσια ιστορία και φυσικό περιβάλλον του Γεωπονικού, με στόχο να αφυπνίσει τον επισκέπτη στην πορεία του μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, στο τοπίο και στα δέντρα και να αξιολογήσει τη θέση και το ρόλο του μέσα στην πόλη: ένας αρχιτεκτονικός διαλογισμός στη σχέση με το περιβάλλον εδώ, τώρα, αλλά και στο μέλλον. Ο περίπατος ήταν η τέλεια εισαγωγή στην έκθεση, ψιθυρίζοντας στο αυτί τις άγνωστες ιστορίες των κήπων του Γεωπονικού και θέτοντας τον τόνο για την έρευνά μας πάνω στην ευρύτερη σχέση των ανθρώπων με τη γη.
Μαρία-Θάλεια Καρρά - Locus Athens
Η Έλενα και η Κατερίνα μας μετέφεραν τον ενθουσιασμό τους για το χώρο μας, αμέσως μετά την πρώτη τους επίσκεψη. Μας κέντρισε το ενδιαφέρον το όραμά τους και αγκαλιάσαμε τις προτάσεις τους σε όλη τη διάρκεια του έργου. Επιμένουν να συνδέουν την αισθητική με τη λειτουργικότητα και αυτό σίγουρα χαρακτηρίζει την καταπληκτική τους δουλειά. Θα χαιρόμασταν πολύ να συνεργαστούμε ξανά μαζί τους, διότι είναι εξαιρετικά συγκεντρωμένες και επικοινωνιακές, δουλεύουν σκληρά και κατανοούν τις εκάστοτε ανάγκες, χαρακτηριστικά που αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας τους! Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας! Ευχαριστούμε ΜοΥ!
Ε.Π. και Γ.Π.
Τυχαία είδα ένα δείγμα της δουλειάς των MoYstudio και αμέσως αποφάσισα ότι με αυτή την ομάδα θέλω να συνεργαστώ! Η πρόκληση ήταν ένα μισογκρεμισμένο δυάρι στη Πλάκα να μεταμορφωθεί σε λιγότερο από δύο μήνες και με απόλυτα αυστηρό προϋπολογισμό σε ένα επιπλωμένο ενοικιαζόμενο χώρο φιλοξενίας με χαρακτήρα, άψογη λειτουργικότητα και δόσεις πολυτέλειας. Η διαδικασία και το αποτέλεσμα της πρώτης μας συνεργασίας ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και με άφησε απόλυτα ευχαριστημένη. Έλενα και Κατερίνα σας ευχαριστώ!
Ελένη Κόρμαλη
Η συνεργασία μας με την ομάδα ΜοΥ σε έργα δημόσιου χώρου στη Μονεμβασιά ήταν εξαιρετική. Η καλή επικοινωνία και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν τα αιτήματα ήταν καθοριστικές για την εξέλιξη των έργων αλλά και σπάνιες. Η ποιότητα, η πρωτοτυπία και ο πλούτος των προτάσεων ήταν πέραν των προσδοκιών.
Γεώργιος Βουνελάκης, Αρμόδιος Δημοτικός Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μονεμβασιάς
Το έργο, όταν το ανέλαβαν οι MoY, φαινόταν να έχει πολλούς περιορισμούς, δύο από αυτούς ήταν το πολύ μικρό μέγεθος του χώρου και ο πολύ σφικτός προυπολογισμός. Το αίτημα ήταν απλό αλλά απαιτητικό: η μεταμόρφωση του μικροσκοπικού αφιλόξενου δώματος σε ένα χώρο που επισκέπτες θα νοίκιαζαν ευχάριστα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Χαίρομαι πολύ που μετά από έξι μήνες συνεχούς ενοικίασης με ανεξαιρέτως θετικά σχόλια από τους χρήστες, οι αρχιτέκτονες τα κατάφεραν. Οι MoY κατάφεραν να προτείνουν το concept και τελικά τις λύσεις που μετέτρεψαν το δώμα σ’ένα όμορφο και εύχρηστο χώρο, ο οποίος άφησε θετικές εντυπώσεις σε όλους όσους τον χρησιμοποίησαν. Συχνά οι επισκέπτες μας έδωσαν συγχαρητήρια για το σχεδιασμό του χώρου, ο οποίος μεγιστοποίησε τόσο την ποιότητα αισθητικής: το δωμάτιο έχει μία ανάλαφρη, ανοικτή αίσθηση χωρίς να είναι καθόλου καταπιεστικό, όσο και τη λειτουργικότητα: οι αποθηκευτικοί χώροι και το καθιστικό σχεδιάστηκαν με στόχο τη μέγιστη εκμετάλλευση. Στη σύντομη διάρκεια της κατασκευής οι ΜοΥ αντιμετώπισαν με σεβασμό αλλά και με επιτυχία γείτονες και υπηρεσίες. Μπόρεσαν να πάρουν ένα έργο με πολύ στενό προϋπολογισμό και να το υλοποιήσουν πολύ κοντά στο συμφωνηθέν ποσό με ένα πρωτότυπο σχεδιασμό που άντεξε στο χρόνο. Χαίρομαι πολύ που εμπιστευθήκαμε τους ΜοΥ και τους συστήσαμε συχνά σε συγγενείς και φίλους.
Λεωνίδας Λιάμπεης, κινηματογραφιστής

Moy Is

Let’s talk

 

Stream or Download

Dexameni / Reservoir audio walk

or Here

Go to Fokylidou 25
Put on your headphones
Play on your mobile phone or mp3 player

 

Έλενα Ζαμπέλη
Κατερίνα Χρυσανθοπούλου

25, Φωκυλίδου 10673, Αθήνα
moy